Luchtreiniger tegen corona | Het beste voor kantoor en in huis

Biedt een corona luchtreiniger goede bescherming tegen het virus op kantoor of in huis?

luchtreiniger-coronavirus

Wil je het coronavirus uit de lucht halen en verwijderen met een luchtreiniger? Virusdeeltjes zijn net als ultra fijnstof nanodeeltjes. Dus net als fijnstof kun je het virus hiermee verwijderen. Echter, niet iedere luchtreiniger is daarvoor geschikt. De werking van een luchtreiniger is vooral afhankelijk van de capaciteit en luchtcirculatie. De test wijst dat uit. Wij gingen op onderzoek.

Als je je werkplek op kantoor of huis coronaproof wilt maken, lees dan eerst alle advies en informatie over de luchtreiniger. Op deze manier kun je een zo veilig mogelijke werkomgeving maken. Met een corona luchtreiniger ga je het virus goed te lijf en hou je de binnenlucht zuiver en gezond. Natuurlijk heeft de overheid meerdere maatregelen opgesteld tegen de verspreiding van het coronavirus. Zie ook wel de maatregelen van het RIVM. In deze blog lees je hoe  goede corona luchtreinigers enige bescherming bieden.

Kunnen luchtreinigers het coronavirus wel uit de lucht halen?

Een luchtreiniger is goed voor het verwijderen van ultra fijne deeltjes uit de lucht. Denk daarbij aan uitlaatgassen, bacterien, organisch materiaal afkomstig van bomen en planten, maar ook virussen. Een luchtreiniger maakt geen onderscheid. Hij haalt alles uit de lucht. Een luchtreiniger met de juiste filters en luchtcirculatie kan deze deeltjes uit de lucht filteren. Virussen zoals het coronavirus zijn dus ook uit de lucht te halen met een luchtreiniger.

Virussen hebben in de lucht verder een geleider nodig. Hoestdruppels, pollen en fijnstof enzovoorts. Het covid-19 virus hecht zich onder andere vast aan vocht waardoor het zich in de lucht verplaatst. Een luchtreiniger tegen corona verwijdert dit soort deeltjes met behulp van zijn fijnmazige filtertechniek.

luchtreiniger-tegen-het-coronavirus

EDC650

Een luchtreiniger tegen corona werkt het beste met luchtverdringing

Een goede luchtreiniger tegen corona haalt deeltjes van het virus uit de lucht met behulp van een fijnmazig HEPA-filter. Er zijn een aantal fabrikanten die beweren een goed werkende filtertechniek te hebben. De werking daarvan in de praktijk is helaas door allerlei omstandigheden niet altijd wat vooraf is voorgesteld. Luchtreiniging die wel werkt in combinatie met goede fitltertechnniek is luchtverdringing.

Luchtverdringing garandeert de meest schone en gezonde lucht in een ruimte. Dit doet de luchtreinigingstechniek door aan de onderkant schone lucht gelijkmatig de ruimte in te blazen. De schone lucht dwingt vervolgens de vervuilde lucht omhoog uit de ademhalingszone. Bovenin zuigt de corona luchtreiniger de vervuilde lucht opnieuw het apparaat in. Daar wordt de vervuilde lucht door een fijnmazige HEPA-filter gehaald. Als resultaat hiervan wordt luchtvervuiling zoals bacteriën en virussen voor 99,99% verwijdert. De test van TNO bevestigt dit.

anderhalvemeter kantoor

De krachtigste luchtreiniger tegen het coronavirus

Een speciale corona luchtreiniger die werkt met luchtverdringing is de EDC650. Deze topper is dan ook een goede keuze om het coronavirus in de lucht te bestrijden op kantoor. Hij onderscheidt zich van de gangbare luchtreinigers door zijn ongeëvenaarde filtereffectiviteit, zeer hoge capaciteit, laag energieverbruik en stille werking. Hij gaat bovendien jaren mee zonder al te veel onderhoud. Lees meer over de EDC650 op de productpagina.

Voor in huis raden wij de TWE-310 aan. Deze krachtige luchtzuiveraar maakt weliswaar gebruik van gewone luchtcirculatie, hij maakt echter evengoed gebruik van luchtverdringing die met name ter hoogte van de ademhalingszone goed resultaat oplevert. Verder heeft hij een zeer stille werking, het laagste energieverbruik van alle luchtreinigers en een gepatenteerde AIH-filtertechniek uit Zweden. Lees meer over de TWE-310 op de productpagina.

Onthoudt wel dat een luchtreiniger geen garantie biedt op uitsluiting van het coronavirus in je ruimte. Je kan het nog steeds oplopen. Zeker als je de maatregelen van de overheid niet goed opvolgt. Een luchtreiniger verkleint echter wel de kans op verspreiding van het virus door de lucht.

corona luchtreiniger in huis

TWE-310

Andere hulpmiddelen voor een corona proof kantoor

Een covid-19 luchtreiniger is niet het enige hulpmiddel dat je kunt gebruiken om je kantoor te beschermen tegen het coronavirus. Een andere aanrader is het installeren van een desinfectiezuil. Werknemers desinfecteren hiermee snel en effectief hun handen. Ook een spatscherm biedt bescherming tegen kuchende en niezende kantoor werknemers.

Bekijk hier onze andere hulpmiddelen tegen het coronavirus