Luchtreiniger tegen het coronavirus | Wat is de beste keuze?

Virussen en bacteriën bestrijden op kantoor of thuis met een goede luchtreiniger

luchtreiniger-coronavirus

Een luchtreiniger tegen het coronavirus, helpt het? Om antwoord te geven op die vraag zijn we op onderzoek gegaan. Het staat vast dat virusdeeltjes net als ultrafijnstof nanodeeltjes zijn. Een goede luchtreiniger is in staat om virusdeeltjes, zoals het coronavirus, uit de lucht te halen. Niet iedere luchtreiniger is dus geschikt. De werking van een luchtreiniger is vooral afhankelijk van de capaciteit en luchtcirculatie.

Het is verstandig om je goed in te lezen over luchtreinigers. Zeker als je je werkplek, kantoor of huis coronaproof wilt maken. Met een luchtreiniger tegen corona ga je het virus goed te lijf en hou je de binnenlucht zuiver en gezond. Natuurlijk heeft de overheid meerdere maatregelen opgesteld tegen de verspreiding van het coronavirus. Zie ook wel de maatregelen van het RIVM. Lees verder hoe luchtreinigers tegen corona helpen en welk model de beste keuze is.

Hoe halen luchtreinigers het coronavirus uit de lucht?

Een luchtreiniger is goed voor het verwijderen van ultra fijne deeltjes uit de lucht. Denk daarbij aan uitlaatgassen, bacteriën, organisch materiaal afkomstig van bomen en planten, maar ook virussen. Een luchtreiniger maakt hiertussen geen onderscheid. Hij haalt het allemaal uit de lucht. Een luchtreiniger met de juiste filters en luchtcirculatie kan al deze deeltjes uit de lucht filteren. Virussen zoals het coronavirus zijn dus ook uit de lucht te halen met een luchtreiniger.

Virussen hebben in de lucht verder een geleider nodig. Hoestdruppels, pollen en fijnstof enzovoorts. Het coronavirus hecht zich onder andere vast aan vocht waardoor het zich in de lucht verplaatst. Een luchtreiniger tegen corona verwijdert dit soort deeltjes met behulp van zijn fijnmazige filtertechniek.

EDC650 UV-C: een goede luchtreiniger tegen corona

Een luchtreiniger tegen corona werkt het beste met luchtverdringing

Een goede luchtreiniger tegen corona haalt deeltjes van het virus uit de lucht met behulp van een fijnmazig HEPA-filter. Er zijn een aantal fabrikanten die beweren een goed werkende filtertechniek te hebben. De werking daarvan in de praktijk is helaas door allerlei omstandigheden niet altijd wat vooraf is voorgesteld. Luchtreiniging die wel werkt in combinatie met goede filtertechniek is luchtverdringing.

Luchtzuivering door middel van luchtverdringing garandeert de meest schone en gezonde lucht in een ruimte. Dit doet deze luchtreinigingstechniek door aan de onderkant schone lucht gelijkmatig de ruimte in te blazen. De schone lucht dwingt vervolgens de vervuilde lucht gelijkmatig omhoog uit de ademhalingszone. Bovenin zuigt de corona luchtreiniger de vervuilde lucht opnieuw het apparaat in. Daar wordt de vervuilde lucht door o.a. een fijnmazige HEPA-filter gehaald en onschadelijke gemaakt met ionisatie en/of UV-C.

Als resultaat hiervan wordt luchtvervuiling zoals bacteriën en virussen voor 99,99% verwijderd. De test van TNO bevestigt dit. Deze unieke manier van luchtcirculatie van een luchtreiniger is een Nederlands patent.

anderhalvemeter kantoor

De krachtigste luchtreiniger tegen het coronavirus

Een speciale luchtreiniger tegen corona die werkt met luchtverdringing is de EDC650 UV-C. Deze topper is een goede keuze om het coronavirus in de lucht te bestrijden op kantoor. Hij onderscheidt zich van de gangbare luchtreinigers door zijn ongeëvenaarde filtereffectiviteit, zeer hoge capaciteit, laag energieverbruik en stille werking. Hij gaat bovendien jaren mee zonder al te veel onderhoud. De UV-C module zorgt ervoor dat virussen onschadelijk worden gemaakt voor ze het HEPA-filter betreden. Lees meer over de EDC650 UV-C op de productpagina.

Voor in huis raden wij de TWE-310 aan. Deze krachtige luchtzuiveraar maakt weliswaar gebruik van gewone luchtcirculatie, hij maakt echter evengoed gebruik van luchtverdringing die met name ter hoogte van de ademhalingszone goed resultaat oplevert. Verder heeft hij een zeer stille werking, het laagste energieverbruik van alle luchtreinigers en een gepatenteerde AIH-filtertechniek uit Zweden. Deze techniek werkt met voorlading van het filter doormiddel van ionisatie en deactiveert daarmee de opgevangen virussen. Lees meer over de TWE-310 op de productpagina.

Een corona luchtreiniger verkleint de kans op verspreiding van het virus door de lucht. Naast de regels van de overheid over afstand houden en desinfectie bieden luchtreinigers een belangrijke bijdrage in de bestrijding van Covid-19.

corona luchtreiniger in huis

TWE-310

Andere hulpmiddelen voor een corona proof kantoor

Een virus luchtreiniger is niet het enige hulpmiddel dat je kunt gebruiken om je kantoor te beschermen tegen het coronavirus. Een andere aanrader is het installeren van een desinfectiezuil. Werknemers desinfecteren hiermee snel en effectief hun handen. Ook een spatscherm biedt bescherming tegen kuchende en niezende kantoor werknemers.

Bekijk hier onze andere hulpmiddelen tegen het coronavirus