De stilste luchtontvochtiger op de markt, welke heb je nodig?
De stilste luchtontvochtiger op de markt, welke heb je nodig?
Heeft u een luchtontvochtiger nodig met een absoluut stille werking? Dan bent u bij Thyzo aan het goede adres. Wij hebben geluidsarme toestellen in ons assortiment.
Een stille luchtontvochtiger haalt vocht uit de lucht met een laag geluid en dat laatste is belangrijk omdat mensen in veel dagelijkse situaties behoefte aan stilte hebben. Zoals tijdens het slapen en het werken op kantoor.
Lees hier verder voor advies bij het kopen van een luchtontvochtiger met een laag geluidsniveau. Ontdek ook de stilste ontvochtiger op de markt, en kies de beste luchtontvochtiger voor uw situatie. Zoals bijvoorbeeld een stille slaapkamer luchtontvochtiger.
Stille of geluidsarme luchtontvochtiger – grote vraag
Elke dag is de vraag naar geluidsarme oplossingen voor het ontvochtigen in stille ruimten nog groot. Luchtdrogers die je gebruikt in een slaapkamer, woonkamer, ontspanningsruimte of werkomgeving zijn al snel hinderlijk. Vergeet niet dat elk van deze apparaten altijd een bepaalde hoeveelheid geluid produceert. Teveel geluid kan de herstelfunctie van de slaap verstoren (RIVM).
Laat u niet misleiden door marktaanbiedingen met onrealistisch lage decibelinformatie en capaciteit. Wanneer u een stille luchtontvochtiger koopt moet u weten dat een ontvochtiger altijd wel wat geluid maakt. Zorg er voor dat u in ieder geval ook een toestel koopt met een wat grotere capaciteit dan nodig is. Hierdoor kan de luchtdroger rustig op een lage stand blijven draaien.
Wat is de stilste luchtontvochtiger?
Bent u op zoek naar het stilste toestel? Dan is de TMDK11 de beste koop. Deze draagbare ontvochtiger is geschikt voor vele ruimtes, variërend van een slaapkamer, huiskamer, kantoor en een badkamer. Met een decibelniveau van ver onder de 46 dBA is het geluid nauwelijks hoorbaar. Wat de TMDK11 zo goed maakt is zijn gebruiksvriendelijkheid. U beschikt met deze stille ontvochtiger namelijk over een instelbare hygrostaat met 4 standen en een reservoir met zichtbaar waterniveau. Daarnaast slaat hij automatisch af bij een volle tank. U heeft er geen omkijken meer naar. Permanente afvoer is tot slot ook mogelijk.
Slaapkamer luchtontvochtiger – Welk klimaat is ideaal?
De vochthuishouding in slaapkamers en over het algemeen ontspannings- en rustruimtes is tegenwoordig steeds belangrijker. Iedereen wil ‘s nachts optimaal herstellen om fit en voorbereid te zijn op de volgende dag. Men geeft veel geld uit aan goede matrassen en kwaliteitsvolle dekbedden. Bij voorkeur geven deze materialen het resulterende vocht snel af en blijven ze ‘s nachts droog. Het binnenklimaat krijgt te weinig aandacht – of weet u welk vochtpercentage uw slaapkamer heeft? Misschien niet? Dat zou wel handig zijn. Talloze studies bewijzen namelijk dat het juiste slaapklimaat essentieel is voor een goede nachtrust. Het ideale klimaat in de slaapkamer ligt tussen de 45-55% luchtvochtigheid en 18 graden Celsius.
Als u meer dan 55% relatieve luchtvochtigheid in de slaapkamer heeft, is het kritieke gebied al overschreden. Vooral tijdens de slaap (ongeveer 6-8 uur per nacht) is een goed klimaat enorm belangrijk. Muffe geur van schimmel in de slaapkamer is een van de meest ongewenste gasten ooit.
Vooral bij temperaturen iets lager dan 20 ° C zijn zwakke luchtontvochtigers niet in staat om vocht uit de lucht te verwijderen. Kortom: u heeft een krachtige luchtontvochtiger nodig die zo stil mogelijk is. Bij voorkeur hebben goede luchtontvochtigers geen of slechts een klein display om niet te storen tijdens de slaap.
Een stille luchtontvochtiger is zelfs in wellness en kantoren steeds belangrijker
Wellnessruimtes zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Deze ontspanningsruimtes voor lichaam en geest zijn bijna onmisbaar voor toonaangevende hotelketens en particuliere hotelbedrijven. Stoombad, sauna, bubbelbad, binnenzwembad en ontspanningsruimte nodigen u uit om te spetteren en te ontspannen. Luide brom van ventilator en compressor zijn ongewenst in deze zones. Hetzelfde geldt voor kantoren en studio’s waar mensen werken, leren en ander concentratie-eisend werk verrichten.