Mobiele luchtontvochtiger beste getest

luchtontvochtiger tmrd20

volg ons

De TMRD20 is als mobiele luchtontvochtiger beste geteste luchtdroger. Dat blijkt uit een bericht van de consumentenbond van Zweden. Het SP onderzoeksinstituut voor consumenten-producten heeft een uitgebreide ontvochtiger test gedaan. Een test tussen een aantal bekende en veel aangeboden luchtontvochtigers.

>> Ga naar de productpagina van deze ontvochtiger

(september 2019: de TMRD20 heeft een nieuw jasje gekregen en een nieuwe naam: TMDK21. De ontvochtiger heeft hetzelfde binnenwerk en dezelfde best geteste techniek én ook het nieuwe koelgas R290)

Waarop is de mobiele luchtontvochtiger beste getest?

In de categorie van de mobiele luchtontvochtigers kwam de TMRD als de onbetwiste nummer 1 uit de bus. Het onderzoek was gebaseerd op kenmerken als prijs, capaciteit en stroomverbruik. Kortom de beste verhouding tussen prijs en prestatie. Bij de TMRD20 ontvochtiger kwam vooral de verhouding tussen capaciteit en stroomverbruik erg goed uit de bus. Op de lange termijn is de ontvochtiger verreweg het goedkoopst.

Waarom kiezen voor een best geteste luchtontvochtiger?

Er is veel wildgroei op het internet in het aanbod luchtontvochtigers. Met name de ‘éénseizoens’-toestellen worden qua prijs veelal gedumpt. Na een slechte ervaring wordt een dergelijk toestel na het eerste seizoen vaak al aan de kant gezet of weggegooid. Met alle gevolgen van dien voor het milieu. Het was dus tijd om eens de stand van zaken op een rijtje te zetten. Uitgezocht is nu wat nu eigenlijk de beste koop is in luchtdrogers: De TMRD20.

Luchtontvochtigers bevatten veel techniek. Het inwendige bestaat vaak uit veel gevoelige componenten zoals compressoren, ventilatoren, koel- en warmte elementen. Ook bevatten de condens luchtdrogers een koelmiddel dat beslist niet mag lekken. De kwaliteit van het toestel staat dus voorop bij het ontwikkelen van een duurzame luchtontvochtiger.

Direct meer informatie over de de beste luchtontvochtigers

Bekijk onze productpagina met luchtontvochtigers. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2070.