Luchtbevochtiger op kantoor | Effectief tegen droge lucht en virussen
Bestrijd droge lucht klachten en het coronavirus met een luchtbevochtiger op kantoor
Het is koud buiten en de kantoor kachels gaan weer aan. Fijn die warmte zul je denken. Maar minder fijn is de droge lucht die het veroorzaakt. Veel kantoren hebben in de koude maanden last van een te lage luchtvochtigheid. De gevolgen hiervan zijn soms desastreus. Met name omdat virussen zoals het griepvirus goed gedijen in droge lucht. Een luchtbevochtiger helpt de verspreiding van het griepvirus tegen te gaan. Zorg er dus voor dat de relatieve luchtvochtigheid op je werkplek in orde is. Met een goede luchtbevochtiger op kantoor is dat eenvoudig te regelen.
Luchtbevochtiging in kantoren
Is de luchtvochtigheid op je kantoor te laag? Een luchtbevochtiger in je kantoorruimte brengt dit weer op het gewenste niveau. Dat doet vooral een koudwater luchtbevochtiger (aan te raden voor kantoren) door stoffige droge lucht door een nat bevochtigingsfilter te blazen. Ten gevolge hiervan blaast hij de bevochtigde schone lucht terug de ruimte in. En dat zonder kalk-, water- of mineraalaanslag.
Een lage luchtvochtigheid in de winter, hoe kan dat?
Droge binnenlucht in de winter. We hebben er allemaal mee te maken. Koude lucht houdt minder vocht vast dan warme lucht. In de winter daalt het relatieve luchtvochtigheidsniveau in gebouwen. Dit komt doordat de ventilatiesystemen continue koude lucht naar binnen halen, vervolgens verwarmen en die warme lucht weer naar buiten laten gaan. Dit zorgt ervoor dat het vochtigheidspercentage drastisch daalt. Hoe kan dat? De vochtigheid in de lucht is relatief. Koude lucht houdt dus minder vocht vast dan warme lucht. Dus verwarmde lucht is per definitie droger dan diezelfde lucht bij een lagere temperatuur.
Wat als de luchtvochtigheid op je kantoor te laag is?
Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de luchtvochtigheid in Nederlandse kantoorgebouwen. Hieruit blijkt dat werknemers gezondheidsklachten ervaren in kantoren met een lage luchtvochtigheid. Denk daarbij aan een droge huid, droge ogen, keelklachten, hoesten en mentale vermoeidheid. Droge lucht heeft ook een versterkend effect op het coronavirus. Virusdeeltjes getransporteerd via aerosolen (door bijvoorbeeld hoesten, niezen etc) blijven langer actief en verspreiden zich sneller bij een lage luchtvochtigheid. Een luchtbevochtiger helpt om het coronavirus te bestrijden op kantoor.
Hoe een luchtbevochtiger op kantoor bijdraagt aan het bestrijden van virussen
Uit onderzoek blijkt dat virus deeltjes het snelst onschadelijk zijn in een ruimte waar de relatieve luchtvochtigheid (RV) rond de 50% ligt. Aangetoond is ook dat het besmettingspotentieel van virussen aanzienlijk vermindert bij een luchtvochtigheid hoger dan 40% (bron).
Luchtbevochtigers houden het relatieve luchtvochtigheidspercentage op niveau. Hierdoor verklein je het risico op de verspreiding van het coronavirus. Een luchtbevochtiger op kantoor is dus een uitstekende investering om je werkplek nog meer virussen proof te maken.
De voordelen van luchtbevochtiging op kantoor
We hebben als mensen behoefte aan een bepaalde mate van luchtvochtigheid. Met een luchtbevochtiger op de werkplek voelen we ons beter op ons gemak en concentreren we ons beter. We zijn dus productiever op de werkvloer. Goede luchtbevochtiging op kantoor verkleint ook de kans op verspreiding van bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. Tot slot biedt het je kostbare spullen bescherming tegen droge lucht schade.
Wat is de beste luchtbevochtiger op kantoor?
De beste luchtbevochtiger voor op kantoor. Dat is de TB150 koudwaterbevochtiger. Wat maakt hem zo goed, denk je misschien? Zijn eerste pluspunt is het gebruiksgemak. Zo is de TB150 stekkerklaar, dus direct klaar voor gebruik. Hij maakt eveneens gebruik van een ingebouwde hygrostaat. Die zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid automatisch op het door jou gewenste niveau blijft. Verder heeft de TB150 een grote capaciteit, waardoor hij in staat is om grote ruimtes te bevochtigen. Het grote waterreservoir van 34 liter zorgt voor een lange werkingsduur zonder oponthoud.