luchtbehandeling

Beste luchtreiniger met UV desinfectie lampen

Effectief virussen zoals corona bestrijden met UV-C desinfectie licht

krachtige corona en fijnstof luchtreiniger

volg ons

Hij is er: de EDC650 UV-C. Deze gloednieuwe luchtreiniger bevat een module met UV-C desinfectie lampen om virussen (zoals het coronavirus) in de lucht onschadelijk te maken. De EDC650 UV-C werkt verder ook met een unieke circulatie- en filtertechniek. Door deze techniek te combineren met UV desinfectie licht is hij onverslaanbaar effectief tegen virussen (zoals COVID-19), fijnstof en meer.

Voor welke ruimtes is hij geschikt?

Door zijn hoge capaciteit is hij uitstekend toepasbaar in grote ruimtes die behoefte hebben aan krachtige en snelle luchtreiniging op het gebied van virussen en fijnstof. De EDC650 UV-C is dus ideaal voor bijvoorbeeld een grote huiskamer, kantoor, klaslokaal, fitnesscentrum en zorginstelling. Verder is hij geruisarm en verbruikt hij weinig energie. Lees hier meer over de EDC650 UV-C en kom erachter wat hem zo goed maakt.

Hoe werkt UV desinfectie licht bij luchtreinigers?

UV-C licht is uitermate geschikt voor microbiologische desinfectie. Dus ook voor het onschadelijk maken van bacteriën en virussen, zoals corona. De EDC650 UV-C past deze techniek toe middels ingebouwde UV-C desinfectie lampen. Het is een doeltreffende techniek, omdat het micro-organismen onschadelijk maakt vóór ze het filter in gaan. Onderzoek wijst eveneens uit dat UV-C licht ook echt het coronavirus onschadelijk maakt (bron). Lees ook alles over de toepassing van UV-C in onze luchtreinigers. Tot slot verwijdert het HEPA-filter in de EDC650 UV-C de virussen, bacteriën en schimmels definitief uit de lucht.

Unieke circulatie en filtratietechniek

In de inleiding kwam het al naar voren: de EDC60 UV-C maakt gebruik van unieke circulatie- en filtratietechniek, namelijk luchtverdringing. Deze techniek werkt door schone lucht gelijkmatig op vloerniveau los te laten. De daarboven gelegen luchtlaag met vervuilingen dringt hierdoor verder omhoog. En wordt vervolgens weer afgezogen door de EDC.

Resultaat? Een perfecte ventilatie op basis van luchtcirculatie waarbij de lucht in de ademhalingszone dus onafgebroken schoon blijft met luchtreiniging. Wil je meer weten over luchtverdringing? Lees hier meer over deze techniek.

UV desinfectie en luchtreiniging. Een gouden combinatie ter bestrijding van virussen

Een luchtreiniger met UV-C desinfectie lampen én luchtverdringing dus. Deze combinatie zorgt voor een buitengewoon goed resultaat. Zo schakelt UV-C licht bacterie- en virusdeeltjes doeltreffend uit. Luchtverdringing transporteert alle luchtvervuiling efficiënt naar het HEPA-filter, waar elk deeltje definitief uit de lucht gehaald wordt met een effectiviteit van 99,99%. Met andere woorden: de EDC650 UV-C is in staat om alle vervuiling uit de lucht te verwijderen.

Een EDC650 UV-C zorgt ervoor dat je weer gerust adem kunt halen, in virus- en fijnstofvrije lucht.

Waar kan ik de EDC650 UV-C kopen?

De EDC650 UV-C is te bestellen bij Thyzo. Bezoek de productpagina en vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

luchtreiniger-klaslokaal

De EDC650 UV-C is een populaire luchtreiniger in klaslokalen (klik op afbeelding voor vergroting)

Luchtbevochtiger op kantoor | Effectief tegen droge lucht en corona

Bestrijd droge lucht klachten en het coronavirus met een luchtbevochtiger op kantoor

COPD luchtbevochtiger TB150

volg ons

Het is koud buiten en de kantoor kachels gaan weer aan. Fijn die warmte zul je denken. Maar minder fijn is de droge lucht die het veroorzaakt. Veel kantoren hebben in de koude maanden last van een te lage luchtvochtigheid. De gevolgen hiervan zijn soms desastreus. Met name omdat virussen zoals het corona virus goed gedijen in droge lucht. Een luchtbevochtiger helpt de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zorg er dus voor dat de relatieve luchtvochtigheid op je werkplek in orde is. Met een goede luchtbevochtiger op kantoor is dat eenvoudig te regelen.

Luchtbevochtiging in kantoren

Is de luchtvochtigheid op je kantoor te laag? Een luchtbevochtiger in je kantoorruimte brengt dit weer op het gewenste niveau. Dat doet vooral een koudwater luchtbevochtiger (aan te raden voor kantoren) door stoffige droge lucht door een nat bevochtigingsfilter te blazen. Ten gevolge hiervan blaast hij de bevochtigde schone lucht terug de ruimte in. En dat zonder kalk-, water- of mineraalaanslag.

Een lage luchtvochtigheid in de winter, hoe kan dat?

Droge binnenlucht in de winter. We hebben er allemaal mee te maken. Koude lucht houdt minder vocht vast dan warme lucht. In de winter daalt het relatieve luchtvochtigheidsniveau in gebouwen. Dit komt doordat de ventilatiesystemen continue koude lucht naar binnen halen, vervolgens verwarmen en die warme lucht weer naar buiten laten gaan. Dit zorgt ervoor dat het vochtigheidspercentage drastisch daalt. Hoe kan dat? De vochtigheid in de lucht is relatief. Koude lucht houdt dus minder vocht vast dan warme lucht. Dus verwarmde lucht is per definitie droger dan diezelfde lucht bij een lagere temperatuur.

Wat als de luchtvochtigheid op je kantoor te laag is?

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar de luchtvochtigheid in Nederlandse kantoorgebouwen. Hieruit blijkt dat werknemers gezondheidsklachten ervaren in kantoren met een lage luchtvochtigheid. Denk daarbij aan een droge huid, droge ogen, keelklachten, hoesten en mentale vermoeidheid. Droge lucht heeft ook een versterkend effect op het coronavirus. Virusdeeltjes getransporteerd via aerosolen (door bijvoorbeeld hoesten, niezen etc) blijven langer actief en verspreiden zich sneller bij een lage luchtvochtigheid. Een luchtbevochtiger helpt om het coronavirus te bestrijden op kantoor.

Hoe een luchtbevochtiger op kantoor bijdraagt aan het bestrijden van het coronavirus

Uit onderzoek blijkt dat coronavirus deeltjes het snelst onschadelijk zijn in een ruimte waar de relatieve luchtvochtigheid (RV) rond de 50% ligt. Aangetoond is ook dat het besmettingspotentieel van virussen aanzienlijk vermindert bij een luchtvochtigheid hoger dan 40% (bron).

Luchtbevochtigers houden het relatieve luchtvochtigheidspercentage op niveau. Hierdoor verklein je het risico op de verspreiding van het coronavirus. Een luchtbevochtiger op kantoor is dus een uitstekende investering om je werkplek nog meer corona proof te maken.

De voordelen van luchtbevochtiging op kantoor

We hebben als mensen behoefte aan een bepaalde mate van luchtvochtigheid. Met een luchtbevochtiger op de werkplek voelen we ons beter op ons gemak en concentreren we ons beter. We zijn dus productiever op de werkvloer. Goede luchtbevochtiging op kantoor verkleint ook de kans op verspreiding van bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. Tot slot biedt het je kostbare spullen bescherming tegen droge lucht schade.

Wat is de beste luchtbevochtiger op kantoor?

De beste luchtbevochtiger voor op kantoor. Dat is de TB150 koudwaterbevochtiger. Wat maakt hem zo goed, denk je misschien? Zijn eerste pluspunt is het gebruiksgemak. Zo is de TB150 stekkerklaar, dus direct klaar voor gebruik. Hij maakt eveneens gebruik van een ingebouwde hygrostaat. Die zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid automatisch op het door jou gewenste niveau blijft. Verder heeft de TB150 een grote capaciteit, waardoor hij in staat is om grote ruimtes te bevochtigen. Het grote waterreservoir van 34 liter zorgt voor een lange werkingsduur zonder oponthoud.

TB150 luchtbevochtiger

UV-C licht tegen corona nu toegepast in een luchtreiniger

De nieuwe luchtreiniger met UV-C lampen maakt corona onschadelijk

UV-C-luchtreiniger-corona

volg ons

Luchtreinigers met UV-C licht zijn booming business. Zeker nu onderzoekers bewijs hebben dat UV-C licht het coronavirus onschadelijk maakt. Daarover later meer. Wat is een UV-C luchtreiniger eigenlijk? En welke luchtreiniger met UV-C lampen kun je het beste kopen tegen corona? Dat lees je hier.

Hoe werkt UV-C in een luchtreiniger?

Een UV luchtreiniger past UV-C licht toe middels ingebouwde UV-C lampen. Zo maken ze micro-organismen (virussen, bacteriën en schimmels) onschadelijk vóór ze het filter in gaan. Het filter zorgt daarna voor definitieve verwijdering van de micro-organismen uit de lucht. Tot slot brengt een UV-C luchtreiniger schone, gezonde lucht de ruimte in. De lucht rondom de ademhalingszone blijft voortdurend schoon, mits de circulatie goed doordacht is.

Onderzoek toont aan: UV-C licht zeer effectief tegen het coronavirus

Een studie van Signify (voormalig Philips) in samenwerking met de Universiteit van Boston wijst uit dat UV-C licht het coronavirus uitschakelt. Zo schenen de onderzoekers 6 seconden lang met UV-C licht op besmet materiaal. Na 6 seconden was het beschenen instrument of de oppervlakte zo goed als virusvrij: 99%. En na  25 seconden was dat zelfs 99,999%.

De nieuwe alleskunner onder de UV-C luchtreinigers: EDC650 UV-C

De nieuwe EDC650 UV-C is ontworpen om fijnstofdeeltjes te verwijderen en bacteriën en virussen in de lucht te deactiveren. Met de vier ingebouwde UV-C lampen maakt hij virussen onschadelijk. Het HEPA-filter vangt dan de al gedeactiveerde virussen op en verwijdert ze daarmee definitief uit de lucht.

De EDC650 UV-C is verder geruisarm en energievriendelijk. Bovendien heeft de luchtreiniger met UV techniek een groot bereik met een hoge capaciteit. Dat maakt hem erg geschikt voor grote ruimtes. Denk daarbij aan kantoren, klaslokalen, fitnesscentra, zorginstellingen en grote huiskamers.

Lees hier meer over de EDC650 UV-C

Professionele luchtreiniger tegen fijnstof

Waarom zou je een UV-C luchtreiniger kopen?

Wij merken op vanuit ondernemers en particulieren dat er een groeiende behoefte is aan aanvullende bescherming tegen het coronavirus. Dan is een luchtreiniger met een UV-C filter een uitstekende investering. Voor installatie is geen technische kennis nodig. Want hij is zo ongeveer plug-and-play en hij is dus gemakkelijk te plaatsen. Verder werken de UV-C lampen zeer effectief tegen virussen. Tot slot profiteer je ook van de voordelen die een gezonde binnenlucht oplevert: betere concentratie, minder ziekteverzuim en geen last van ongezonde lucht klachten (bron).

Levensduur UV-C lampen

Wat belangrijk is om te weten is dat UV-C lampen geen eeuwig leven hebben. Dat komt doordat bij de ontlading van UV-C energie kleine deeltjes vrijkomen die zich hechten aan de binnenkant van de lamp. Na 8000 branduren (wat ongeveer gelijk staat aan 1 jaar) is een UV-C lamp ‘op’. Daarmee bedoelen we dat een UV-C lamp niet meer optimaal desinfecteert. Gelukkig zijn de lampen snel en eenvoudig te vervangen.

UV-C licht en virus desinfectie

Ultraviolette straling (UV-licht) is elektromagnetische straling en niet zichtbaar met het blote oog. UV-licht heeft een golflengte tussen 10 en 400 nanometer. Er bestaan drie verschillende soorten UV-stralingen: UV-A, UV-B en UV-C.

Alleen UV-C licht is effectief tegen virussen. Bovendien is UV-C zelfs uitermate geschikt voor microbiologische desinfectie. Daarom passen we UV-C licht vaak toe om water, oppervlakten en lucht te desinfecteren van virussen, schimmels, sporen en bacteriën. Ook in luchtreinigers is UV-C licht dus ook toepasbaar.

virus-uv-desinfectie

Helpt ventileren met een luchtreiniger tegen corona?

Onderzoekers: 'Goed ventileren is belangrijk tegen verspreiding corona'

ventilatie-corona-kantoor

volg ons

Een goede ventilatie op kantoor, in een fitnessruimte, in een praktijkruimte, in een school of klaslokaal of in een zorginstelling is essentieel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat stellen wetenschappers in twee onderzoeken. Steeds vaker wijst men op het belang van goede ventilatie tegen corona op kantoor, op school, in de zorg en in de sportschool. Ventilatie zou niet alleen de luchtkwaliteit verbeteren, maar dus ook corona uit de lucht halen. Wat is hiervan waar? En hoe zit het met ventileren met een luchtreiniger?

Stay healthy.. of toch niet?

In een Amerikaans experiment moesten proefpersonen het woord stay healthy zeggen. Daaruit bleek dat de deelnemers duizenden minuscule druppeltjes keelvocht uit stoten. Dat gebeurde vooral bij het uitspreken van de ‘th’. Deze zg aerosolen waren slechts zichtbaar door ze in een donkere kamer met laserlicht te beschijnen (bron).

Het belang van de beste ventilatie

Dit soort minuscule druppels blijven wel minuten lang in de lucht hangen. Dat schrijft een andere Amsterdamse onderzoeksgroep in artsenblad the Lancet. Opvallende bevinding in dat onderzoek: in een slecht geventileerde ruimte bleven experimenteel opgewekte aerosolen van 5 micron (duizendste millimeter) groot maar liefst 9 minuten hangen (!). Dat terwijl in een goed geventileerde kamer de hoeveelheid druppeltjes na 30 seconden al was gehalveerd.

De vraag is of een kantoor, klaslokaal, sportschool of praktijk baat heeft bij een goede ventilatie tegen het coronavirus. De Duitse hoofdviroloog Christian Drosten denkt in ieder geval van wel. ‘Ventilatie helpt onder sommige omstandigheden misschien zelfs beter tegen het coronavirus dan de handen wassen.’ De hoogleraar virologie Louis Kroes (LUMC) sluit zich daarbij aan. ‘Afstand houden is mooi, maar ventilatie is ook belangrijk.’

Kun je dan gewoon een raam openzetten of is aanvullende ventilatie tegen het coronavirus nodig? Hoogleraar infectiebestrijding Andreas Voss (Radboudumc) zegt het volgende: ‘Een sportschool moet echt goede luchtverversing hebben. Meer dan zo’n ventilator aan het plafond die de lucht rondblaast.’

edc650-ventilatie-corona

Ventileren met een luchtreiniger tegen corona op kantoor, school, praktijk, zorginstelling of fitnessruimte

Een ‘normaal’ ventilatiesysteem voldoet dus niet tegen het verwijderen van corona op kantoor of in een klaslokaal. Bovendien zuigt een normaal ventilatiesysteem op vaste punten af en circuleert het de lucht niet. Ook halen deze systemen vaak luchtvervuiling van buiten naar binnen..

Wat is dan wel een goede manier van ventileren op kantoor of in je school, restaurant of fitnessruimte? We raden ventileren met een luchtreiniger aan. En dan vooral een luchtreiniger met luchtverdringing. Lees hier meer over deze bijzonder effectieve luchtcirculatie techniek. De toestellen zijn ontworpen om de luchtcirculatie binnen een ruimte optimaal te houden. Ook hebben deze luchtreinigers het vermogen om virusdeeltjes, zoals corona, uit de lucht te halen (bron). Ze garanderen de meest schone en gezonde binnenlucht en zijn 30% tot 40% meer rendabel dan luchtreinigers met mengventilatie.

Ventileren met een luchtreiniger is de beste manier van ventilatie voor op kantoor of een school tegen corona. Een topmodel die je goed kunt inzetten om de luchtverversing op kantoor een boost te geven is de EDC650 UV-C. Deze luchtreiniger bevat ook een UV-C module die virussen onschadelijk maakt.

luchtreiniger-klaslokaal
edc650-ventilatie-corona

Nog onduidelijk hoeveel virus nodig is voor besmetting

Virologen gaan ervan uit dat het coronavirus zich voornamelijk van mens tot mens verspreidt. En dan door inademing van nabij uitgehoeste en -genieste druppeltjes. Wat nog niet duidelijk is, is hoeveel virus er nodig is om een mens te besmetten. ‘Ik ben het eens met de conclusie dat ventilatie belangrijk is, maar het zegt niks over in welke druppels het virus nou echt zit en wat daarmee de belangrijkste route van overdracht is’, aldus viroloog Sander Herfst (Erasmus MC).

Slechte ventilatie, wat zijn de risico’s?

Sommige kantoren en scholen hebben te maken met slechte ventilatie. Vaak ligt de oorzaak in een vervuild of verouderd ventilatiesysteem. Als gevolg hiervan kunnen ziekten optreden. Dit noemt men ook wel het sick building syndrome. De meest voorkomende gezondheidsklachten door slechte ventilatie op kantoor zijn:

  • hoofdpijn
  • droge ogen
  • keelpijn
  • droge huid
  • vermoeidheid
  • gebrek aan concentratie

Het inzetten van een luchtreiniger met verdringing voorkomt dat je medewerkers te maken krijgen met sick building syndrome klachten.

Onderzoek in Japan komt met zorgwekkende conclusies over fijnstof

Korte blootstelling aan fijnstof vergroot al de kans op een hartstilstand

hartklachten door fijnstof

volg ons

Zelfs een korte blootstelling aan een lage hoeveelheid fijnstof verhoogt de kans op een hartstilstand. Voor elke stijging van de fijnstofconcentratie PM2,5 met 10 microgram per kubieke meter stijgt de kans met 1 tot 4 procent. Dat is de schokkende conclusie uit nieuw fijnstof onderzoek in Japan.

Opnieuw bevestigt onderzoek de schade door fijnstof in de lucht

De onderzoekresultaten onderstrepen weer eens de berichtgeving en over hoe slecht fijnstof eigenlijk wel is voor je gezondheid. Je kunt letterlijk ziek door fijnstof worden. Voorheen dachten we dat alleen langdurige blootstelling aan fijnstof schadelijk was. De nieuwe onderzoeksresultaten laten echter zien dat na een korte blootstelling al hartproblemen door fijnstof optreden. Fijnstof voorkomen is dus erg belangrijk. Maar fijnstof in de lucht verminderen of tegengaan en fijnstof uit de lucht halen en verwijderen ook.

“We analyseerden bijna een kwart miljoen gevallen van hartstilstand buiten het ziekenhuis in Japan en vonden een duidelijk verband met acute luchtvervuiling“, zegt cardioloog en hoofdauteur van de studie Kazuaki Negishi (Universiteit van Sydney). Wat zegt het onderzoek nog meer over fijnstof en hartproblemen?

Hartproblemen door fijnstof. Hoe schadelijk is fijnstof?

Volgens Hartwijzer dringen de kleinste fijnstofdeeltjes (kleiner dan 2.5 micrometer) door via de longblaasjes in je bloed. Daar spelen ze ook een rol in de ontwikkeling van slagaderverkalking. Het vermoeden bestaat ook dat de kleine deeltjes de vorming van je bloedpropjes bevorderen, waardoor je kransslagader afsluit. Daarmee vergroot je aanzienlijk de kans op een hartinfarct.

Wie lopen er risico op hartproblemen door fijnstof?

Risicogroepen zoals ouderen en mensen met hart- en vaatziekten zijn dus extra kwetsbaar voor fijnstof hartklachten. Het is niet precies bekend hoeveel mensen sterven aan de gevolgen van fijnstof. Het RIVM schat het aantal Nederlandse fijnstof doden op 7.000 tot 12.000 per jaar.

Hartstilstand door fijnstof? De kans op hartfalen lijkt groter.

Het is niet de eerste keer dat onderzoekers aantonen dat de kans op hartfalen door fijnstof groter is. In een studie vorig jaar bleek al dat op dagen met veel luchtvervuiling er significant meer hartstilstanden en beroertes voorkwamen in Engeland.

Hoe verwijder je fijnstof uit de lucht als voorkomen niet lukt?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om jezelf te wapenen tegen fijnstof hartproblemen. De beste manier om fijnstof uit de lucht te halen en te verwijderen is het inzetten van een luchtreiniger met HEPA-filter. De meest effectieve keuze op dit gebied is de EDC650. Deze luchtreiniger filtert namelijk fijnstof voor 99,99% uit de lucht. Gun jezelf de meest schone en gezonde binnenlucht en haal een EDC650 in huis voor de beste binnenlucht kwaliteit.

fijnstof en hartproblemen

De EDC650 beschermt dus tegen fijnstof hart- en vaatziekten

Wat is de huidige internationale fijnstofnorm?

De Europese grenswaarden voor PM2,5 bedragen 25 microgram per kubieke meter op jaarbasis. Vervolgens zijn de advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een stuk strenger. Die hanteren bij PM2,5 een jaargemiddelde van 10 microgram en een daggemiddelde van 25 microgram.

De huidige normen lijken niet meer te voldoen

Het onderzoek van de University of Sydney wijst uit dat 90 procent van de gevallen van een hartstilstand plaatsvonden onder de WHO en Europese PM2,5 standaard van 25 microgram per kubieke meter.

Met andere woorden, een overgroot deel van de hartstilstanden vonden plaats bij luchtkwaliteitsniveaus die volgens Europese normen als ‘redelijk’, ‘goed’ of ‘zeer goed’ worden beschouwd. Dit wekt de indruk dat de huidige fijnstof normen niet meer voldoen. Volgens de onderzoekers moeten de internationale fijnstofnormen dan ook hoog noodzakelijk worden aangescherpt.

Mobiele luchtontvochtiger beste getest

luchtontvochtiger tmrd20

volg ons

De TMRD20 is als mobiele luchtontvochtiger beste geteste luchtdroger. Dat blijkt uit een bericht van de consumentenbond van Zweden. Het SP onderzoeksinstituut voor consumenten-producten heeft een uitgebreide ontvochtiger test gedaan. Een test tussen een aantal bekende en veel aangeboden luchtontvochtigers.

>> Ga naar de productpagina van deze ontvochtiger

(september 2019: de TMRD20 heeft een nieuw jasje gekregen en een nieuwe naam: TMDK21. De ontvochtiger heeft hetzelfde binnenwerk en dezelfde best geteste techniek én ook het nieuwe koelgas R290)

Waarop is de mobiele luchtontvochtiger beste getest?

In de categorie van de mobiele luchtontvochtigers kwam de TMRD als de onbetwiste nummer 1 uit de bus. Het onderzoek was gebaseerd op kenmerken als prijs, capaciteit en stroomverbruik. Kortom de beste verhouding tussen prijs en prestatie. Bij de TMRD20 ontvochtiger kwam vooral de verhouding tussen capaciteit en stroomverbruik erg goed uit de bus. Op de lange termijn is de ontvochtiger verreweg het goedkoopst.

Waarom kiezen voor een best geteste luchtontvochtiger?

Er is veel wildgroei op het internet in het aanbod luchtontvochtigers. Met name de ‘éénseizoens’-toestellen worden qua prijs veelal gedumpt. Na een slechte ervaring wordt een dergelijk toestel na het eerste seizoen vaak al aan de kant gezet of weggegooid. Met alle gevolgen van dien voor het milieu. Het was dus tijd om eens de stand van zaken op een rijtje te zetten. Uitgezocht is nu wat nu eigenlijk de beste koop is in luchtdrogers: De TMRD20.

Luchtontvochtigers bevatten veel techniek. Het inwendige bestaat vaak uit veel gevoelige componenten zoals compressoren, ventilatoren, koel- en warmte elementen. Ook bevatten de condens luchtdrogers een koelmiddel dat beslist niet mag lekken. De kwaliteit van het toestel staat dus voorop bij het ontwikkelen van een duurzame luchtontvochtiger.

Direct meer informatie over de de beste luchtontvochtigers

Bekijk onze productpagina met luchtontvochtigers. Heeft u verdere vragen of wilt u een vrijblijvend advies? Bel +31 20 670 2070.

error: