Professionele luchtontvochtiger kopen? Alles wat je moet weten

Lees hier alles over een professionele luchtontvochtiger

professionele luchtontvochtiger

volg ons

Professionele luchtontvochtiger kopen? | Alles wat je moet weten

Een professionele luchtontvochtiger is een krachtig apparaat dat vocht uit de lucht haalt en de luchtvochtigheid in een ruimte vermindert. Hierdoor helpt het bij het voorkomen van schimmelgroei, meeldauw, allergieën en ademhalingsproblemen. Luchtontvochtigers zijn een essentieel onderdeel voor het beschermen van kostbare objecten. Dit maakt luchtontvochtigers essentieel in onder andere een museum, een galerij, een bibliotheek en een antiekwinkel. Er zijn verschillende soorten professionele luchtdrogers beschikbaar. Maar hoe werkt een professionele ontvochtiger? Waar moet je op letten bij het kiezen van een professionele luchtontvochtiger? En hoe kunt je het apparaat goed onderhouden? Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van het gebruik van een professionele ontvochtiger en hoe je ze moet inzetten op verschillende plekken, zoals een museum en een ziekenhuis.

Hoe werken professionele luchtontvochtigers?

Het werkingsprincipe is relatief eenvoudig. Een professionele luchtontvochtiger trekt vochtige lucht aan en leidt deze langs een koud oppervlak. Het koude oppervlak koelt de lucht af, waardoor het vocht in de lucht condenseert en zich verzamelt in een opvangbak of -bakje. De drogere lucht gaat vervolgens terug de kamer in.

Er zijn verschillende soorten professionele luchtontvochtigers: waaronder condensatie, adsorptie en warmtepomp luchtontvochtigers. Elk type gebruikt een iets andere technologie om vocht uit de lucht te verwijderen. Bijvoorbeeld, condensatie luchtontvochtigers koelen de lucht tot onder het dauwpunt, waardoor het vocht condenseert en een opvangbak vangt het vocht op. Adsorptie luchtontvochtigers gebruiken speciale materialen, zoals silicagel, om vocht uit de lucht te absorberen. Warmtepomp luchtontvochtigers gebruiken een compressor en koelmiddel om de lucht af te koelen en vocht uit de lucht te verwijderen.

Het is belangrijk om te weten welk type professionele luchtontvochtiger het beste past bij je specifieke behoeften en om de instructies van de fabrikant op te volgen voor de beste prestaties.

 

Wat zijn de voordelen van professionele luchtontvochtigers?

  • Vermindering van vochtigheidsniveaus. Om in ruimtes de groei van schimmels, bacteriën en ziektekiemen te voorkomen en de luchtkwaliteit te verbeteren.
  • Bescherming van gebouwen en materialen. Tegen schade door vocht, waaronder rot, corrosie, roest en condensvorming.
  • Verbetert de prestaties van airconditioning- en verwarmingssystemen. Dat kan resulteren in energiebesparingen en lagere energiekosten.
  • Verhoogt het comfortniveau in gebouwen. Door het verminderen van benauwdheid, muffe geuren en schimmelgeuren.
  • Kan nuttig zijn voor mensen met ademhalingsproblemen. Zoals astma of allergieën, omdat lage vochtigheidsniveaus de groei van allergenen zoals huisstofmijt en schimmels verminderen.

 

Welke professionele luchtontvochtigers zijn de beste?

professionele luchtontvochtiger

TPL32

De TPL32 is de beste luchtontvochtiger die schade door vocht voorkomt door een te hoge relatieve vochtigheid te verminderen. Het voorkomt schimmel, rot, roest en condensvorming die schade kunnen veroorzaken aan meubels, kunstvoorwerpen, muziekinstrumenten, vloeren, kozijnen, elektronica, papier en gebouwen. Zeer enegriebesparend is het i-EcoDefrost ontdooisysteem het maakt mogelijk dat de luchtontvochtiger energiezuiniger kan ontvochtigen. De Wood’s ED50 luchtontvochtiger heeft een ingebouwde nauwkeurige hygrostaat en gebruikt het milieu-vriendelijke koelgas R290.

 

TPL25

De TPL25 luchtontvochtiger is een krachtige en efficiënte luchtontvochtiger die schade door vocht kan voorkomen. Het apparaat is gemaakt in Zweden en heeft het milieuvriendelijke koelgas R290. Het heeft een ingebouwde hygrostaat om de luchtvochtigheid automatisch te regelen en een ventilator die de lucht over een koud verdamperblok zuigt om de waterdamp neer te slaan en het condenswater op te vangen. Het apparaat kan continu ontvochtigen en heeft een stevige metalen behuizing en is beveiligd tegen wateroverloop en bevriezing.

 

Professionele luchtontvochtiger voor kunst en antiek

Een professionele luchtontvochtiger is van vitaal belang voor een antiekwinkel, een museum, een galerij en andere instellingen waar je kunst en antiek tentoonstelt en bewaart. De reden hiervoor is dat kunstwerken en antiek gevoelig zijn voor schade door vochtigheid, schimmel, bacteriën en andere schadelijke elementen die in de lucht aanwezig kunnen zijn.

Een professionele luchtontvochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid in de ruimte te verminderen en zo de kans op schimmelgroei en andere vormen van schade te verminderen. Essentieel is het handhaven van de juiste luchtvochtigheid om kunstwerken en antiek in goede conditie te houden. Over het algemeen adviseren we om een luchtvochtigheid van tussen de 40% en 60% te handhaven, en een temperatuur tussen de 18°C en 22°C. Terwijl een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot scheuren en breuken in het materiaal, kan een te hoge luchtvochtigheid leiden tot schimmelgroei en corrosie van metalen.

Naast het gebruik van een professionele luchtontvochtiger is het ook belangrijk om kunstwerken en antiek te beschermen tegen direct zonlicht en schommelingen in luchtvochtigheid en temperatuur. Regelmatige reiniging en onderhoud van de ruimte is ook belangrijk om stof en luchtvervuiling te verminderen.

Met de juiste omstandigheden en zorgvuldige behandeling kunnen kunstwerken en antiek voor generaties lang behouden blijven. Voor het behoud en de bescherming van deze kostbare artefacten is het gebruik van een professionele luchtontvochtiger een essentieel onderdeel.

 

professionele luchtontvochtiger

 

Professionele luchtontvochtiger voor een ziekenhuis

Een professionele luchtontvochtiger is van groot belang in een ziekenhuis, omdat vochtige omgevingen een voedingsbodem kunnen zijn voor schimmel, bacteriën en andere schadelijke deeltjes die de gezondheid van patiënten en medewerkers kunnen aantasten. Zo kan het gebruik van een professionele luchtontvochtiger de luchtvochtigheid in een ziekenhuis verlagen en de groei van schadelijke micro-organismen beperken, risico’s op infecties en allergieën verminderen.

De juiste omstandigheden voor het in perfecte conditie houden van ziekenhuizen vereisen het handhaven van de juiste luchtvochtigheid en temperatuur. Over het algemeen bevelen wij aan om een luchtvochtigheid van tussen de 40% en 60% te handhaven, en een temperatuur tussen de 20°C en 22°C. Deze omstandigheden helpen de lucht in het ziekenhuis schoon en droog te houden. Waardoor het risico op de verspreiding van ziekteverwekkers vermindert.

Daarnaast is regelmatig onderhoud van ventilatie- en luchtbehandelingssystemen ook essentieel voor het handhaven van een gezonde luchtkwaliteit in een ziekenhuis. Filters en luchtkanalen dien je regelmatig schoon te maken en te vervangen om de luchtkwaliteit te optimaliseren.

Kortom, het handhaven van de juiste luchtvochtigheid en luchtkwaliteit is van essentieel belang voor de gezondheid en het welzijn van patiënten en medewerkers in een ziekenhuis. Een professionele luchtontvochtiger kan hierbij helpen door de luchtvochtigheid te verminderen en zo de groei van schadelijke micro-organismen te beperken.

 

Professionele luchtontvochtiger voor een magazijn en een opslagruimte

Een professionele luchtontvochtiger is van groot belang voor een magazijn en een opslagruim omdat vochtige omgevingen de groei van schimmel, meeldauw en andere schadelijke micro-organismen kunnen bevorderen, waardoor goederen en materialen kunnen beschadigen. Het gebruik van een professionele luchtontvochtiger kan de luchtvochtigheid in deze ruimtes verlagen en zo de groei van schadelijke micro-organismen beperken, waardoor de kwaliteit en levensduur van de opgeslagen goederen verhoogt en het risico op schade vermindert.

De juiste omstandigheden voor het in perfecte conditie houden van een magazijn en een opslagruim vereisen het handhaven van de juiste luchtvochtigheid en temperatuur. Over het algemeen bevelen wij aan om een luchtvochtigheid van tussen de 40% en 60% te handhaven, en een temperatuur tussen de 15°C en 25°C. Deze omstandigheden helpen de lucht in een opslagruimte schoon en droog te houden. Hierdoor vermindert het risico op de groei van schimmel en meeldauw. En de opgeslagen goederen blijven in optimale conditie.

Daarnaast is het belangrijk om de opslagruimten goed te ventileren en regelmatig te inspecteren op tekenen van schimmelgroei en vochtproblemen. Het gebruik van luchtontvochtigers kan hierbij helpen, maar het is ook belangrijk om de oorzaken van vochtproblemen aan te pakken en deze zo mogelijk te vermijden.

Kortom, het handhaven van de juiste luchtvochtigheid en luchtkwaliteit is van essentieel belang voor het behoud van de kwaliteit en levensduur van opgeslagen goederen en materialen in een magazijn en een opslagruim. Om de groei van schadelijke micro-organismen te beperken een professionele luchtontvochtiger behulpzaam zijn. Door de luchtvochtigheid te verminderen en zo de groei van schadelijke micro-organismen te beperken.

 

Professionele luchtontvochtiger voor muziekinstrumenten

Een professionele luchtontvochtiger is belangrijk voor muziekinstrumenten omdat vochtige omstandigheden de kwaliteit en levensduur van deze instrumenten kunnen aantasten. Bij hoge luchtvochtigheid kan hout uitzetten en barsten vertonen, waardoor de klank en speelbaarheid van het instrument kunnen aantasten. Ook kan de aanwezigheid van vochtige lucht schimmel- en bacteriegroei bevorderen, wat tot ernstige schade aan de instrumenten kan leiden.

Om de kwaliteit en levensduur van muziekinstrumenten te behouden, raden wij aan om een luchtvochtigheidsniveau van ongeveer 40% tot 50% te handhaven en een temperatuur tussen 18°C en 24°C te handhaven. Deze omstandigheden zorgen voor een stabiele luchtvochtigheid die de instrumenten niet beschadigt en beschermt tegen schade, veroorzaakt door schimmel en bacteriegroei.

Het gebruik van een professionele luchtontvochtiger is een effectieve manier om de luchtvochtigheid in een muziekruimte te regelen en te behouden. Ook kan het nuttig zijn om een hygrometer te gebruiken om de luchtvochtigheid te meten en indien nodig aanpassingen te maken.

Naast het gebruik van een luchtontvochtiger zijn er andere voorzorgsmaatregelen die men kan nemen om de kwaliteit en levensduur van muziekinstrumenten te behouden. Bijvoorbeeld het opbergen van de instrumenten in een kist of hoes met een luchtvochtigheidsindicator en het regelmatig controleren van de instrumenten op tekenen van schade. Echter, het handhaven van de juiste luchtvochtigheid en temperatuur is de sleutel tot het behoud van de kwaliteit en levensduur van muziekinstrumenten.

 

Professionele luchtontvochtiger voor een bibliotheek, fotografie en een archief

Een professionele luchtontvochtiger is belangrijk voor een bibliotheek, fotografie en een archief omdat deze ruimtes vaak kwetsbare en waardevolle materialen bevatten die gevoelig zijn voor schade door vocht. Hoge luchtvochtigheid kan leiden tot papierrot, schimmelvorming en corrosie van metalen, waardoor de materialen onherstelbaar beschadigd raken en verloren kunnen gaan. Een luchtontvochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op het juiste niveau te houden en de schade te beperken.

Om de materialen in een bibliotheek, fotografie en een archief in goede staat te houden, adviseren wij om een luchtvochtigheidsniveau van ongeveer 45% tot 55% te handhaven en een temperatuur tussen 16°C en 20°C te handhaven. Deze omstandigheden zorgen voor een stabiele luchtvochtigheid die de materialen niet beschadigt en beschermt tegen schimmel- en bacteriegroei en oxidatie van metalen.

Het gebruik van een professionele luchtontvochtiger is een effectieve manier om de luchtvochtigheid in deze ruimtes te regelen en te behouden. Van enig nut kan ook een hygrometer zijn om de luchtvochtigheid te meten en indien nodig aanpassingen te kunnen maken. Daarnaast kan het plaatsen van een barrière tussen de materialen en de buitenlucht, zoals een deur of raam, helpen om de luchtvochtigheid te regelen.

Tenslotte dien je ook goede procedures te volgen voor het hanteren en opslaan van materialen in deze ruimtes. Bijvoorbeeld het opbergen van materialen in zuurvrije en luchtdichte dozen en het regelmatig controleren van de materialen op tekenen van schade. Maar het handhaven van de juiste luchtvochtigheid en temperatuur is echter de sleutel tot het behoud van de kwaliteit en levensduur van de materialen in bibliotheken, fotografie en archieven.

Wil jij wat doen aan jouw klachten met een professionele luchtontvochtiger of wil je meer informatie? Kijk dan op onze productpagina of bel +31 020 670 2070 voor persoonlijk advies.

Veel gestelde vragen over professionele luchtontvochtiger:

Ja, een professionele luchtontvochtiger moet regelmatig worden onderhouden om ervoor te zorgen dat deze efficiënt blijft werken. Dit omvat het vervangen of reinigen van de filters, het regelmatig legen van het waterreservoir en het inspecteren van de afvoerslang. Het is ook belangrijk om het apparaat periodiek te laten inspecteren door een professionele onderhoudstechnicus om eventuele problemen tijdig op te lossen.

Kies eerst de juiste locatie voor het apparaat en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de luchtstroom. Vervolgens moet je de luchtontvochtiger aansluiten op een stroombron en de afvoerslang bevestigen. Zorg ervoor dat het apparaat waterpas staat en volg de instructies in de handleiding van de fabrikant voor verdere instellingen.

Let op de grootte van de ruimte die u wilt ontvochtigen, de hoeveelheid vocht in de lucht, de temperatuur van de ruimte en de luchtstroom. U moet ook rekening houden met het energieverbruik, de duurzaamheid en de betrouwbaarheid van het apparaat.